Egyedi konyhabútorok


Egyedi bútorok

A Dany 2008 óta gyárt egyedi bútorokat, leginkább konyhabútor készítésére van igény.
Tekintse meg galériánkat, kattintson a kis képekre és az eddig készített konyhabútorok segíthetnek a tervezésben!
Ha nincs ötlete, 3D-s tervező programmal segítünk, hogy bátran elképzelje konyháját és beépítés előtt, már gyönyörködhet is a végeredményben. 

Egy háziasszony, ideje nagy részét a konyhában tölti, ezért nagyon fontos, hogy milyen ez a környezet, melynek meghatározó eleme a konyhabútor.

Első fontos szempont, amit minden hölgy már elképzelt, megálmodott, hogy nézzen ki a bútor, milyen színe legyen.
Nos, ezen belül is jó pár döntést meg kell hozni, ami a végösszeget is jelentősen befolyásolja.

Szekrénytest:
 • Készülhet tömör fából, amit lakkozunk, lazúrozunk, esetleg pácolunk. Nagyon mutatós, a fa természetes rajzolata, mindig gyönyörű összhatást kelt.
Tartósságát tekintve egyáltalán nem marad el a bútorlaptól, sőt. Ami ellene szól talán csak az ára.
 • Leginkább elterjedt, amikor bútorlapból készítjük a konyhabútor szekrénytestét. A bútorlap színezését egy vékony réteg műanyag laminálással oldják meg a gyártók, így a bútorlap áráért olyan egzotikus fafajták színeit és rajzolatát varázsoljuk a konyhájába, amilyet csak szeretne. Ha esetleg a konyhabútor teljesen beépítésre kerül, vagy a szekrénytestből alig látszik valami, költségkímélésként a szekrénytestet fehér bútorlapból vagy olcsóbb színűből is készíthetjük. Ugyanis az ár nagyban függ a bútorlap színétől és a gyártótól. Hogy megkönnyítsük a választást, szeretnénk bemutatni egy nagyobb gyártó színskáláját.

Konyhafront (ajtók):
A frontrész öltözteti a konyhabútort, a szekrénytest a teherhordásért felel. Ha az ember belép a konyhába, vagy lefotózza, az ajtók adják az összhatás legnagyobb részét. A konyhabútor frontjánál kiemelten fontos az anyag és a minőség, hiszen ezt használjuk nap, mint nap. 
Ezen a linken megtekintheti egy vezető ajtógyártó cég katalógusát, hogy kissé zavarba hozzuk a választék bősége kapcsán.

 • Konyhabútorok ajtaja szintén készülhet tömör fából. Cégünk fő profilja a tömör fenyőből készült gyerekágyak gyártása, így nagy tapasztalatunk van a fa megmunkálásában és az ilyesfajta bútorok gyártásában. Mindenképpen javasolnánk, ha tömör fa konyhabútor mellett dönt, hogy az ajtók belső oldalára tegyünk merevítő lécet. Mivel az ajtó egy teljesen különálló lap, nem úgy, mint a szekrénytest, ezzel a kis megerősítéssel elkerülhető a vetemedés, deformáció. Ezért a kis kompromisszumért a látvány biztosan kárpótolja. A megerősítés nem szükséges a kazettás ajtóknál, itt a szerkezet stabilabb.
 • Következő típus a bútorlapból készült konyhafront. Egyszerű kivitel, egy sík ajtólap, bemarások nélkül, fogantyúval. Költségkímélő megoldásnak tudnánk ajánlani, mert minden bizonnyal ez a legolcsóbb változat az ajtók terén. Színben és mintázatban lehet azonos a szekrénytesttel. Az igénybevétel itt is jelentős, ezért az ajtók élzárását 2mm-es műanyag élzáróval oldjuk meg, ami ellenállóbbá teszi az ajtót.
 • Az MDF ajtófrontok a leginkább elterjedtek a konyhabútoroknál. Ez az anyag tömörebb a bútorlapnál, fűrészpor és műgyanta keverékét préselik lapokká, az anyag ezután kiválóan alakítható (forgácsolható és csiszolható). Megmunkálást követően vákumfóliás eljárással laminálható vagy akár festhető, fényezhető is, ha egyszínű kivitelről van szó.
Az ajtók, bármilyen anyagról is legyen szó, nyílhatnak oldalra hagyományos kivetőpántokat alkalmazva, vagy fölfelé a mostanában elterjedt légrugós technológiával, de készítettünk, már tolóajtós kivitelt is konyhabútorba.

Munkalap: 
Konyhabútor leginkább igénybevett alkatrésze, itt készítjük elő a hozzávalókat és ide építjük be a főzőlapot, mosogatótálcát. Anyagfelhasználás terén itt is széles a választék. A teljesség igénye nélkül a munkalap lehet:
 • Táblásított keményfa, melyet lakkozunk, vagy más módon felületkezelünk;
 • Laminált bútorlap, amit munkalaphoz gyártanak, bőséges színválasztékkal és méretválasztékkal;
 • Készülhet még a munkalap csiszolt gránitból, márványból vagy egyéb kőzetből, a megrendelő igényei szerint.

Második fontos szempont az ergonómia és elrendezés, talán ebben tudjuk a legtöbb tanácsot adni, ha hozzánk fordulnak. Kinézetnél az egyén ízlése dönt, és minden ember máshogyan képzeli el konyhabútorát, ezért is olyan változatos és kihívásokkal teli ez a szakma. Az ergonómiát és kihasználtságot tekintve igyekszünk tapasztalatunkkal az Ön segítségére lenni. Egyáltalán nem mindegy, hogy az a sok idő, amit a konyhában munkavégzéssel eltölt, mennyire fárasztó vagy kényelmetlen. A konyhabútor elkészítésénél vannak íratlan szabályok a méretezés tekintetében, de ha Ön nem átlagos testmagasságú, akkor ezek a méretek kényelmetlen testtartáshoz vezetnek. Például ha magas a munkalap vagy alacsonyan van a konyhabútor felső része. A konyhai munkafolyamat szempontjából nem mindegy az sem, hová szereljük be a konyhagépeket. 
Praktikus ötletekkel tudunk szolgálni a minél jobb helykihasználás terén, hogy konyhabútora minden részét maximálisan kihasználja.
Előzetes egyeztetést követően felmérjük konyháját, hogy az elkészült konyhabútor pontosan illeszkedjen a helyiséghez. Különleges egyedi megoldásokat javasolhatunk, ha elakad vagy kérdése van. A bútor anyagát tekintve, bármilyen megoldásban tudunk segíteni. Akár tömör fából, bútorlapból, rusztikus vagy modernebb kivitelben kívánja elkészíttetni a bútort, képeink között talál referenciát. 

Elsősorban Nyíregyházán és környékén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében dolgozunk, mivel a beépítést mi magunk végezzük.