Tippek a tökéletes gyerekszoba kialakításához

Valószínűleg gyermekkorunkban előfordulhatott egyszer-kétszer, hogy irigykedve néztük barátaink menő emeletes ágyát, vagy a Disney-figurás festményeket a falán, esetleg a foszforeszkáló csillagmatricákat a mennyezeten.

Mindannyiunkban élt anno egy kép az ideális gyerekszobáról, és most, hogy felnőtté váltunk családot alapítottunk mindezt kisfiunknak/kislányunknak szeretnénk létrehozni.

Bátran használjuk a fantáziánkat, legyen a szoba élettel teli, vidám játékkuckó, de ugyanakkor ez legyen a menedék, a búvóhely, ahova porontyunk visszavonulhat a világ zsongásától.

Ha már nagyobbacska alakítsunk ki neki tanulósarkot is, ahol nyugodtan koncentrálhat.

Színezd újra

A színek erejéről, hangulatteremtő mivoltukról már rengeteg fórumon olvashattunk. A sárga árnyalatai a napfényt, vidámságot, nyarat varázsolják gyermekünk szobájába. Egy friss világos sárga szobában aktívabb lesz, talán még a rendrakásra is könnyebben rávehetjük majd. A kék túlnyomórészt a fiús szobák alapkelléke, laza hangulatot áraszt, de vigyázzunk a nagyon hideg árnyalatai negatívan befolyásolhatják hőérzetünket. Ha kicsi a szoba alapterülete, csaljunk csíkokkal! A vízszintes csíkozás tágítja a teret, nem utolsó sorban trendivé változtat bármilyen helységet, fessünk kontrasztos színekkel az erőteljesebb hatás elérése érdekében.

A nyugalom szigete

A megfelelő, strapabíró, kényelmes ágyak biztosítják a minőségi alvást gyerkőcünknek, így ágyvásárlásnál hatványozottan figyeljünk, milyet választunk. Ha már megvan az ágy, jöhetnek a színes, puha díszpárnák, amikkel remek móka a párnacsata, rendezgessük sorba a milliónyi plüss állatot, amikből sose lehet elé, és fedjük le mintás ágytakaróval.

Gondolkodjunk rendszerben

A takarítás, rendrakás általában központi probléma a kisgyerekes családoknál. Persze tudjuk, hogy lesz ez valószínűleg rosszabb is, mikor majd tinikorba lépve szemünkfénye a koszos zoknitól kezdve a háromnapos pizzaszeleten át, mindent de mindent szét fog szórni a szobában. Próbáljunk úrrá lenni a káoszon, és próbáljuk meg már kiskorában rendre szoktatni. A hatalmas, színes műanyag tárolódobozok egyrészt mókásan néznek ki, másrészt remekül funkcionálnak.

Tetszett amit olvastál? Mondd el a véleményed!