Gyerekágyak fából – Nem tíz évre tervezünk

A manapság forgalomban lévő tömegtermékekkel nincs megelégedve mindenki. De fordítsuk mindezt még határozottabb nyelvre: egyre többen döbbennek rá, hogy a „vissza a gyökerekhez” elv nem feltétlenül konzervativizmust jelent. Sőt!

Régen és most

Szertejük a fát. Ezért foglalkozunk vele. Úgy gondoljuk, hogy az otthon szó valódi értelméhez a fából készült bútorok is hozzátartoznak, noha tény, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy tölgyfával vegye körbe a belteret a fürdőszobától a hálóig. Mi sem erre gondolunk. Addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér. No de hol is van az a takaró?

Életünk igen komoly hányadát alvással töltjük, elég csak arra gondolni, hogy a nap huszonnégy órájából legalább nyolcat mindenképpen. Ebből következik, hogy nagyon nem mindegy, milyen körülmények között aludjuk álmunkat. A fa, melynek közelsége eredendően nyugtató hatással van az emberi idegrendszerre, egy olyan anyag, amit már évezredekkel ezelőtt is előszeretettel használtunk szerte a bolygón bútorkészítésre, de egészen a 20. század közepéig fel sem merült, hogy más egyéb anyagokból is olyan ágyat lehessen készíteni, amely valóban a lehető legfinomabb pihenésünket szolgálja majd. Különböző fémekből is készült és készülhet persze ágykeret, de aki már próbált huzamosabb ideig ilyen ágyban pihenni, tudja, hogy aligha összehasonlítható ezen a téren a fém és a fa.

Napjainkra elterjedtek a különféle préselt anyagokból készült ágykeretek, s nagyjából eddig a pontig kellett eljutnunk ahhoz, hogy őszintén beismerjük: egy rétegelt lemezből gyártott ágy sohasem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Árban talán igen. De ebben a tekintetben is csak abban akkor, ha rövid távon gondolkodunk.

„Meddig él egy gyerekágy?”

Az általunk gyártott, csak és kizárólag fenyőfa felhasználásával készült ágykereteink nem csupán az aktuális periódusnak készülnek. A válogatott faanyagok és a manufakturális munkafolyamat eredményeképpen ágyaink élettartamát őszintén szólva, mi magunk sem tudjuk egész pontosan meghatározni. Hosszú-hosszú évtizedekben célszerű gondolkodni, ez egészen biztos.

Mióta dolgozunk, egészen biztos, hogy egyetlen ágyunk sem ment tönkre, amiképpen az is tény, hogy a „divatból” sem mehettek ki, hiszen a fa örök.

Stílus és életérzés

A fa nem csupán gyönyörű és időtálló, természetes anyag, de megfelelő kezek munkájának eredményeképpen stílust is teremt. Fa gyerekágyaink tervezésekor különös figyelmet fordítunk arra, hogy a felcseperedő gyerekek még tizenhárom, tizennégy éves korukban se érezzék majd kellemetlennek, hogy abban az ágyban alszanak, melyben ötévesen játszottak. Lám, a fa és a gondos dizájn erre is képes.

Életérzésről van szó. Fával olyan világot teremthet otthonában, melybe mindig szívesen tér vissza, s melyben nagy örömmel tölti szabadidejét, ahová szívesen hív vendégeket, s amit valóban külön univerzumként tudhat magáénak egy rohanó és apróságokkal oly keveset törődő nagyvilágban.

Ha Önnek is fából készült ágya van, hálószobájában is természetes anyagokkal veszi körbe magát, gondolja végig, mennyit jelent a kiegyensúlyozott pihenés tekintetében a környezet, s adja meg ugyanezt gyermekének, gyermekeinek is! A hatékony és minden tekintetben konstruktív hétköznapi élet ugyanis nagyban függ attól, hogy milyen körülmények között alszunk éjjel.

A gyerekek iskolai teljesítménye kapcsán tehát szintén döntő jelentőséggel bír, hogy milyen minőségben tudnak pihenni éjszaka. Kényelmes és külön atmoszférát teremtő ágyban összehasonlíthatatlanul jobban alszik az ember. Ez nem lehet kérdés.  

Luxus? Aligha. Abban az értelemben legalábbis semmiképpen, mely a luxust különleges kiváltságként, a tehetősek privilégiumaként definiálja.

Kíváncsi az árainkra? Keressen bennünket bizalommal weboldalunkon található elérhetőségeink bármelyikén, vagy a Facebookon!  

Tetszett amit olvastál? Mondd el a véleményed!