Gyerekágy egy évtizedre, vagy még tovább?

Életünk nagy részét alvással töltjük. Ez teljesen független szociális helyzetünktől, életterünktől, de még attól is, hogy mit szeretnénk valójában. Mert az is alszik, aki eldöntötte, hogy ő valójában dolgozna pihenés helyett is. Csak épp székében ülve, asztalára dőlve, vagy egy nagy gép oldalának támaszkodva.

Fontos, hogy ehelyett inkább adjunk meg magunknak a pihentető, éjjeli alvás lehetőségét, s kialakuló jó szokásunkra gyermekeinket is neveljük rá, amilyen korán csak lehet.

A pihentető alvás legnyilvánvalóbb bizonyítéka a nyugodt és kiegyensúlyozott, ébren töltött idő. Aki eleget és kényelmesen alszik, annak nappalai garantáltan energikusabbak, így az idő felhasználását tekintve mozgalmasabbak és hasznosabbak lesznek. Ez pedig a gyerekekre ugyanúgy igaz, akár a felnőttekre.

Egy gyerekágy esetében sem szabad úgy gondolkodni, hogy „úgyis kinövi a gyerek, nem kell olyan jó ágyat venni”, mert a teljes értékű, főként a fejlődésben lévő szervezet számára megélt hétköznapok alapjaiban jelentik egyfajta emblémáját életünknek: sikerükön a jövőnk egésze múlik. Ebben pedig semmiféle túlzás nincsen.

A gyerekágyakkal is egész bátran gondolkodhatunk hosszú távon, sőt! Nem egy megrendelőnk kifejezetten olyan ágyat kér, amelyet az elkészítés pillanatában egy alig ötéves kisgyermeknek szánnak, de cél, hogy még serdülőkorában is örömmel aludjon majd benne.

Egy ilyen feladatot megvalósítani egyébként közel sem jelent problémát, hiszen mi magunk is eleve úgy gondolkodunk ágyainkról, mind a minőségi összetevők, mind a precíz összeszerelés, mind pedig a dizájn kapcsán, hogy az időbeli lépték az évtized legyen.

Sok szülő attól fél, hogy a tizenhárom éves fiú már nem alszik szívesen egykori gyerekágyában, ami abban az esetben tökéletesen jogos félelem, ha az az ágy valóban nagy százalékban hordoz magában olyan jellegzetességeket mind a külcsíny mind pedig a funkcionalitás terén, mely valóban igazolhatja a félelmeket. Az általunk készített ágyak tervezése során erre a problémára külön odafigyeltünk a megfelelő méretezés mellett, így megrendelőinknek nincs mitől tartaniuk.

Persze érdemes megtekinteni munkáinkat, hiszen beszéljenek a szavak helyett ágyaink.

Tetszett amit olvastál? Mondd el a véleményed!