A természetes faanyagok és az ember

Mindannyian természet közeli lények vagyunk. Mára számtalan kutatás bizonyította, hogy ennek tényszerűsége alól még akkor sem vonhatjuk ki magunkat, ha kifejezetten ezt akarjuk.

Márpedig a modern élet egyik igen kellemetlen, bizonyos értelemben divatszerű velejárója, hogy az ember azt hiszi, neki már nincs szüksége a természetre, legalábbis abban az értelemben semmiképpen, mint mondjuk száz évvel ezelőtt élt őseinek.

Pedig mindennek cáfolatára elég ránézni a gyerekekre, akik ha meglátnak egy kisebb fát, azonnal fel akarnak mászni az ágaira...

Évek óta foglalkozunk fa bútorok készítésével és bár távol álljon tőlünk a konyhapszichológia, de látjuk és érezzük, hogy egyre nagyobb az igény a fára. Úgy tűnik, hogy hazánkban is évről évre jönnek rá egyre többen, hogy az élet teljességéhez a természet közelségére is szükség van.

Tévedés ugyanis azt gondolni, hogy a régi időkben csupán azért választották a fát, mint az otthonok bútorzatának készítéséhez felhasználandó anyagot, mert annyira adta magát. Ez utóbbi is igaz persze, de közel sem ez az egyetlen magyarázat. Szeretjük, ha természetes dolgok vesznek körbe bennünket.

Napjainkban a sorozatgyártás végeredményei a „mennyiséget a minőség rovására” sajnálatos elv alapján már többnyire nem fa asztalok, szekrények és ágyak, hiszen a laminált és préselt anyagok átvették az uralmat, A jelszó: legyen olcsó, használható és gyorsan beszerelhető. De hol van mind emögött az ember?

A Dany gyerekágyak készítése során lényegében szöges ellentétét végezzük mindannak, amit manapság nagyipari bútorgyártásnak neveznek. Megválogatjuk a fenyő-anyagokat, kizárólag minőségi és szépen kiszárított fát használunk fel az ágyak gyártása során.

Az eredmény pedig önmagáért beszél.

Legyen olcsó? Legyen használható? Legyen gyorsan beszerezhető? Nem!

Mi azoknak készítjük bútorainkat, akik tudják, hogy a mestermunkához idő kell, ellenben a végeredmény minősége felől nem lehet majd kétség. Mi úgy látjuk, hogy csak így érdemes dolgozni. Az olcsoulogarnitura.hu lerakatban, a mybútor webáruházban és a kanape.net kínálatában természetes bőrből és szövetből készült darabok vásárolhatók, melyek legalább annyira praktikusak mint ágyaknál a természetes faanyagok. Azonban a mobilházakkonténerházak és könnyűszerkezetes házak berendezése sem egyszerű feladat. 

Tetszett amit olvastál? Mondd el a véleményed!