A fa, ami megnyugtat – A faanyagok lélektani hatása

Pszichológusok már közel fél évszázada foglalkoznak különféle kutatások keretein belül annak kérdésével, hogy melyek azok a tényezők, amelyek elősegítik az ember kiegyensúlyozott alvásritmusát.

Többek között arra is rámutattak, hogy a természetes anyagokból készült fekhelyek és a hasonló elgondolások alapján berendezett hálószoba nagyobb jelentőséggel bír, mint az elsőre gondolhatnánk.

Természetesen a legfontosabb a testi-lelki harmónia. Ezzel azonban az a probléma, hogy felgyorsult világunkban csak nagyon kevés ember mondhatja el magáról, hogy nem éri stressz, a munkahelyén és otthonában is minden a legnagyobb rendben van. És bár egyre nagyobb tömegek törekszenek arra, hogy változtassanak életmódjukon, amennyiben ez lehetséges; az ipar prémium minőségű termékeit is többen és többen keresik. Az iparét, mely ágyakat és hálószobabútorokat gyárt.

Cégünk is a természetes anyagok elkötelezett híve: pontosan tudjuk, hogy a fa nem csupán azért nagyszerű alapanyaga az ágynak, mert hosszú életű, de azért is, mert nem lehet egy lapon említeni a természetes faanyagokból készült, illetve a mesterséges összetevők felhasználásával gyártott ágyban tapasztalható alvásélményt.

Fenyőfa gyerekágyaink azért felelnek, hogy a legkisebbek is nyugalmat árasztó közegben, térhessenek nyugovóra minden délután és este. Mindez pedig nagyon komoly szerepet játszik abban, hogy a hétköznapok is kiegyensúlyozottabbak legyenek. Mert nem elég fáradtnak lenni ahhoz, hogy az ember jót aludjon. A pihentető alváshoz pihentető környezetre is szükség van.

Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy mindezt hazánkban is sokkal többen vallják életfelfogásuk részeként, mint akár egy-két évtizeddel korábban.

Hogy a világ lett gyorsabb, vagy mi szeretnénk újra közelebb kerülni a természethez? Izgalmas kérdés. Egy azonban biztos: egy kézimunkával, valódi fából legyártott ágyban majdhogynem garantált a nyugodt álom. A többi már azon múlik, hogy mennyire tudjuk megőrizni nyugalmunkat napközben is.

Tetszett amit olvastál? Mondd el a véleményed!